2. Temel Tasarım Çalıştayı'na bölümümüz ev sahipliği yaptı
16 Nisan 2015 | 10:35

Bölümümüz, Ankara’da bulunan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri arasında dönüşümlü olarak düzenlenen Temel Tasarım Çalıştayı’nın ikincisine bu sene ev sahipliği yaptı. 30 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen çalıştaya, Gazi Üniversitesinin yanı sıra Atılım Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 1. Sınıf öğrencileri katıldı. Mimarlık Fakültesi 3. Kat stüdyolarında gerçekleştirilen ve tüm gün boyunca devam eden çalıştaya 143 öğrenci ve 15 öğretim elemanı katıldı. Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Dilek Akbulut önderliğinde ve bölüm araştırma görevlilerimiz Cemil Yavuz, Hatice S. Aydın, Merve Yavuz ve Ebru Gedik’in katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, temel olarak grup çalışması dâhilinde işbirliğinin özendirilmesini hedefledi.

Çalıştay kapsamında öğrenciler, oran-orantı ve parça-bütün ilişkisinin kurgulandığı ve gruplar arası işbirliği ile gerçekleştirildiği büyük boyutlu bir soyutlama çalışması yaptı. Öğrencilerden çalıştay öncesinde bireysel olarak küçük boyutlu yapılar oluşturmaları istendi. Çalıştay dâhilinde oluşturulan gruplardan ise, her bir grup üyesinin beraberinde getirdiği bireysel çalışmayı ayrı ayrı değerlendirmeleri ve ortak büyük boyutlu bir yapı oluşturmaları beklendi. Etkinlik, hem bireysel hem de grup halinde oluşturulan tasarımların sergilenmesi ve kokteyl ile son buldu.