Duyuru
9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması
2 Kasım 2015 | 21:41

Yeni Tasarımcılar Aranıyor…!

 

Yenilikçi tasarımlarla ihracata ve markalaşmaya doğrudan katkının ana amaç olarak belirlendiği 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Bu yıl 27 tasarımcıya toplam 83 bin TL para ödülünün verileceği yarışmada, katılımcılar uluslararası eğitim kurumlarında burs alma fırsatını da yakalayabilecek.

 

Mobilya üreticilerinin markalaşabilmesinde en önemli güçlerden biri olan tasarım için bir kez daha dünya çapında yola çıkıldı. Ekonomi Bakanlığı’nın koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin organizatörlüğü ve İstanbul, Ege, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkısıyla düzenlenen 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Geçtiğimiz yıl  ile 958 yarışmacının tasarımlarıyla katıldığı yarışma ev, ofis, mutfak-banyo, akıllı mobilya kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmaya akademisyen, profesyonel, lisans öğrencilerinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de katılabilecek.

Türkiye dışında Fransa, İtalya, Almanya ve KKTC’de yaşayan Türk vatandaşlarının da tasarımlarıyla başvurabileceği yarışmada 27kişiye ödül verilecek.  Toplam para ödülünün 83 bin TL olduğu yarışmayı kazananlar farklı alanlarda da ödüllendirilecek. Kazanan isimler, devlet desteğiyle İtalya Domus Akademi, ABD-CCS College ve İtalya NABA gibi bu alanda dünya çapında söz sahibi kurumlarda eğitim alabilecek. Tasarımcılar açısından bir diğer avantaj ise üretici firmaların çatısı altında istihdam edilebilme fırsatı.

Yeni tasarımlarıyla Türkiye’nin markalaşmasına katkıda bulunacak isimler ödüllerini,15 Nisan 2016’da Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’nin de katılacağı törende alacaklar.

Türkiye’nin önemli kurumlarının yanı sıra TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odasıve Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin de desteklediği yarışmanın jüri koltuğunda duayen isimler yer alıyor. Prof.  Önder Küçükerman’ın başkanlığını yaptığı jüride; Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan ve Renan Gökyay gibi tasarıma yaklaşımlarıyla sadece Türkiye’de değil, dünyada da dikkat çeken isimler yer alıyor.

Son teslim tarihinin 14 Şubat 2016 olarak belirlendiği yarışmaya, tasarımcılar www.designforexport.org adreslerinden başvurabilecekler.

background image