Design Turkey  iki ana kategoride düzenlenmektedir.

1.       Ürün Tasarımı Ödülleri

2.       Kavramsal Tasarım Ödülleri

Design Turkey Kavramsal Tasarım Ödülleri, endüstriye gelecek için yön gösterecek yaratıcı fikirleri teşvik etmek amacıyla, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri organizasyonu kapsamında üretim için programa alınmamış tasarım projelerini değerlendirerek verilir.

Design Turkey kavramsal proje değerlendirmesine üretim için programa alınmamış projeler aday olabilir. Projelerin 01.01.2017 - 26.10.2018 tarihleri arasında sergilenmiş, sunulmuş veya yayınlanmış olmaları gerekir.

Kavramsal Tasarım Ödülleri, profesyonel tasarımcılar, öğretim elemanları ve öğrenci katılımına bireysel ve grup olarak açıktır. Öğrenciler üniversitelerde ders kapsamında ürettikleri projeler ile, Projenin fikri mülkiyetinin öğrencinin üzerinde olması koşuluyla, üniversitenin adını ve dersi veren öğretim elemanlarının danışmanlığını başvuru sırasında belirterek katılabilir. Öğrenci projelerinde projenin öğrencinin kendi çalışması olması esastır; Öğretim elemanlarının projeye katkısı danışmanlık düzeyinde olmalıdır.

Bu kapsamda yeni mezunlar ve öğrenciler başvuru yapabilirler.

Detaylı bilgi için tıklayınız