Duyuru
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞTAY PROGRAMI ve KATILIM ŞARTLARI
3 Mayıs 2015 | 21:28

Endüstri Ürünleri Tasarımı meslek alanı ile yerel yönetimlerin ne tür işbirlikleri temelinde bir araya gelebileceği konusunda bir model oluşturmak amacıyla ETMK ile Çankaya Belediyesi arasında Şubat ayından bu yana görüşmeler yapılmaktadır. Söz konusu görüşmeler sonucunda gelinen noktada işbirliği başlangıç projesi olarak Çankaya Belediyesi bünyesinde bulunan Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinde (ÇAÇOY) engelli çalışanlar tarafından doğal malzemeler ile üretilebilecek ürün fikirleri geliştirmek amaçlı (örn: doğal ahşap oyuncak, kağıt hamuru ve kalıp baskı yöntemi ile üretilebilecek hatıra obje vb.), Ankara ve Eskişehir'de bulunan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri öğrencilerinin katılımı ile bir atölye çalışması yürütme konusu gündeme gelmiştir.

 

Çankaya Belediyesi tarafından bu çalışmanın gerçekleştirileceği mekan olarak ÇAÇOY atölyesinin de içinde yer aldığı Öveçler Çankaya Belediye Sosyal Projeler binası önerilmiştir. Atölye çalışmasını yürütmek isteyen bölüm temsilcileri program önerilerini iletmişlerdir. ETMK - Çankaya Belediyesi işbirliği çalışmasını yürüten komisyon üyeleri olarak Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerini aşağıda detayları belirtilen atölye çalışmasında yer almaya davet ediyoruz. Bu çalıştayda Gazi Üniversitesi’nin programı uygulanacaktır.

Saygılarımızla 

ETMK Genel Merkezi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Program 09.05.2015 tarihinde,

Çankaya Belde A.Ş. Öveçler Mah. 1331 Sokak No:4/6 Çankaya- Ankara adresinde yapılacaktır.

Bu çalıştay ilgili bölümlerin 2. ve 3. Sınıf öğrencilerinden, gönüllü olanların katılımına açıktır.

Not: ÇAÇOY ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için;

 https://www.cankaya.bel.tr/oku.php?yazi_id=13 adresini ziyaret edebilirsiniz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞTAY PROGRAMI

ÇALIŞTAYIN AMACI

Çankaya Belediyesi bünyesinde bulunan Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinde (ÇAÇOY) engelli çalışanlar tarafından doğal malzemeler ile üretilebilecek ürün fikirleri geliştirmek amaçlı (örn: doğal ahşap oyuncak, kâğıt hamuru ve kalıp baskı yöntemi ile üretilebilecek hatıra obje vb.) Ankara ve Eskişehir’de bulunan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri öğtencilerinin katılımı ile bir atölye çalışması yürütülecektir.

ÇALIŞTAYIN KAPSAMI

Çankaya Belediyesi tarafından bu çalışmanın gerçekleştirileceği mekân olarak ÇAÇOY atölyesinin de içinde yer aldığı Öveçler Çankaya Belediye Sosyal Projeler binası kullanılacaktır. Çalıştaya, Ankara'da Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü bulunan dört üniversiteden (Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, TOBB Üniversitesi) ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. ve 3. Sınıf öğrencileri kabul edilecektir.

Öğrenciler Tarafından Yapılacak Projeler

Çalıştay belirlenen tarihte belirlenen atölyelerde gerçekleştirilecektir. Katılımcı sayısı 30 kişi olarak öngörülmektedir. Katımcılardan kura ile belirlenecek 3'er kişilik gruplar oluşturulacaktır.  Her grup atölye çalışmasını yürüten bölüm temsilcileri tarafından yönlendirilecektir. Çalıştayın süresi 1 gün olarak belirlenmiştir. Çalıştayda doğal ahşap oyuncak, kâğıt hamuru ve kalıp baskı yöntemi ile üretilebilecek  hatıra obje vb. kategorilerde ürün fikirleri beklenmekle beraber öğrencilere bu konuda bir sınırlama yapılmayacaktır.

ÇALIŞTAYA BAŞVURU

Çalıştaya, Ankara ve Eskişehir’de Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü bulunan toplam beş üniversiteden (Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi) 2. ve 3. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilir. Çalıştay 30 kişilik katılımcı ile sınırlıdır.

Çalıştaya katılmak isteyen tüm öğrenciler ad, soyad, üniversite,  sınıf, çalıştaya neden katılmak istediğini açıklayan bir paragraflık yazı içeren mesajlarını e-posta yoluyla yollayacaklardır (Konu hanesine  "Çalıştay" yazılarak irem.yildirak@etmk.org.tr adresine gönderilecektir.) Değerlendirme komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından çalıştaya katılımlar kesinlik kazanacaktır.

          · Çalıştaya başvuru için son tarih: 07.05.2015 saat 17.00 dir

          · Çalıştaya katılacak öğrencilerin isimleri 07.05.2015 tarihinde belirlenecektir.

 

ÇALIŞTAY PROGRAMI / TAKVİM

Çalıştay 09.05.2015 tarihinde yapılacaktır

    09:00 - 10:00 : Öğrenci ve çalıştay yürütücülerinin tanışması- Atölye hakkında bilgilendirme

    10:00 - 11:00 : Beyin fırtınası, kavramsal çerçeve ve ilk fikirlerin oluşturulması

    11:00 - 12:00 : Ortak Proje Fikrinin kararlaştırılması

    12:00 - 12:30 : Her grup tarafından proje tanımlarının belirlenmesi

    12:30 - 13:30 : Yemek Arası

    13:30 - 17:00 : Projenin Geliştirilerek Sonuçlandırılması (Eskiz-Mockup-Modelleme vb.)

    17:30 - 19:30 : Proje Sunumları

    

 Sunumda Beklenenler

          ·   Ürünün ve parçalarının üç boyutlu görselleri

          ·   Ürünün ve parçalarının 1/1 ölçekte teknik çizimleri

          ·   Ürünün parçalarının 1/1 ölçekte maketleri

 

Çalıştayın Yürütücüleri:

Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlileri

Damla AKTAŞ

Zeynep YALMAN

Merve YAVUZ

Ebru GEDİK

 

 

background image