Duyuru
Yaz Stajı Dosya Teslimleri ile İlgili
1 Ekim 2015 | 14:37

Staj Dosyası ve kapalı zarf halinde staj başarı belgeleri (bölüm kopyası ve öğrenci işleri kopyası) 09 Ekim 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar Staj Komisyonu Üyesi Arş. Gör. Cemil Yavuz'a iletilmesi gerekmektedir.

Staj bitiminde Fakülte staj rehberine uygun olarak hazırlanan "Staj Dosyası", eğitici personele imzalatılıp staj sorumlusuna teslim edilir.
Staj başarı belgesi (Form 4), kurum yetkilisince 3 nüsha halinde doldurulur. Bu nüshalardan kurum kopyası, staj yapılan birimde kalır. Bölüm Kopyası ve Öğrenci İşleri Kopyası ise staj komisyonuna imzalı kapalı zarf içinde öğrenci ile iletilir. 

STAJ DOSYASI

Madde 16- Öğrenci, staj dosyasını hazırlarken aşağıdaki kurallara uymalıdır;

1. Kapak, öğrenciye ve staj dosyasına ait tüm bilgileri içermelidir

2. Öğrencinin staj yaptığı kurumca verilecek Onay Sayfası, dosyada yer almalıdır.

3. İçindekiler, dosyada bulunan konu başlıkları ve sayfa numaralarını belirtmelidir.

4. İşletmenin tanıtımı, staj yapılan kurumun çalışma alanını, idari ve teknik personel sayılarını, organizasyon şemasını, kuruluşun kısa tarihçesini, iletişim bilgilerini içermelidir.

5. İşletmedeki hizmet / üretim aşamaları, staj yapılan kurumdaki süreçler ve öğrencinin yer alacağı aşamaları belirtmelidir.

6. Giriş, stajın amaçları, öğrenilmesi hedeflenen konuları içerir.

7. Stajla ilgili tanımlar, yapılan işle ilgili mesleki terimler ve teorik bilgileri kapsar.

8. Stajda yapılan işler, staj süresince kurumda gözlenmiş ve yapılmış her şeyi ayrıntılı olarak açıklar. İlgili görseller, veriler, tablolar numaralanacak, uygun görülenler metin içerisine yerleştirilecek, diğerleri Ek'e konulacaktır.

9. Sonuç kısmında, staj konusunun öğrencinin gördüğü derslerle ilişkisi kurulacak, yeterlikler, yetersizlikler belirtilecek, öğrenilenler sıralanacak ve genel bir değerlendirme yapılacaktır.

10. Ekler, 8. maddede belirtilen her türlü malzemeyi içermelidir.

11. Dosyanın her sayfası, staj yapılan kurumdaki eğitici personel tarafından imzalanmalıdır. Formata uygun hazırlanan dosya, ciltlenir. 

background image